Olvastam egy jónak tűnő receptet, ki akartam próbálni a hétvégén és tesztelni, jó lesz-e vendégvárónak, mert egyszer csak vége lesz a télnek, járhatók lesznek az utak, és el kell kezdenem hatlábú csirkéket venni.
Dehát ez nem jött be, van ilyen. Azért leírom, hátha másnak sikerül, meg mert az ilyesmi mindig felvillanyozza a publikumot :)
Úgy kezdődik, hogy fogj két csirkecombot, vágd el alsófölsőkirályászra, a bőrét fakultatívan vagy lehúzod vagy nem (én rajtahagytam), sózzad, borsozzad. Vöröshagymát karikákra, gombát szeletekre. Egy-egy darab alufóliára tedd rá a húsokat, azokra halmozd rá a hagymát meg a gombát, megint sózzad-borsozzad (bátrabban, mint én), lazán hajtsd össze rajtuk a fóliát és zsupsz be az előmelegített sütőbe. (Ez tetszett benne, hogy alig van vele munka.) 15 perc az egyik oldalán, 10 a másikon, néhány még fedetlenül, voálá!
Mindegyik sütésidőre rátettem még jó öt-nyolc percet, mégse sült át (a comb az sose egészen, azért nem szeretem, csakis rántva) a hagyma-gomba meg ízetlen lett. Tegnap, ami ehető volt belőle, azt megebédeltem, ma meg megmentettem a többit: még este leszedtem, csíkokra vágtam a húst, aztán ma a maradék gombát hagymán megpirítottam, hozzácsaptam a serpenyőbe a húst, kicsit együtt pirítottam, aztán hagytam párolódni, na, így már krumplipürével egész tűrhető volt.
Viszont az aszalt sárgabarackkal (karácsonyi ajándék) bolondított almaleves (saját kreáció) remek lett!
Hát, ilyesmiket játszik a medve télen.
Most viszont nosztalgiából nekiáll elsőáldozós szülői levelet írni kezdő kolleganő nagy örömére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
A csirke bőrét azért jobb lehúzni, mert abban van a sok koleszterol, ami ugye káros, csúnya, fújj.._o) Talán azért nem sikerült a recept, mert a combból nem jött zaft és szárazka lett.. Mondjuk ha bekenjük kis vajjal (persze megint fúj koleszerol) és szalonnaszeleteket rá??? Legközelebb csináld "részegesre": combok jénaiba, baconnal beboritani (lehet gombát is) és aláönteni egy pohár fehér bort (v. többet, meg kis vizet), rá a tetőt v. alufóliát, sütni félórát-40percet, aztán levenni a tetőt, belekeverni a zaftba tejfölt és visszatenni 5-10 percre, locsolgatni, hagyni megpirulni. Közben lehet kortyolgatni a fehér bort, mivel nem főzi el az ember az egész üveget, v. megosztani a vendégekkel!
Így már egész jól hangzik :)
Megjegyzés küldése